Bli med på klatring!

Påmelding til klatrekurs er åpnet

Fra januar 2018 endres oppsettet på klatrekursene. De deles i Topptaukurs (nybegynner) og Ledkurs (videregående)

For påmelding gå til https://roykenbadet.brponline.se/#/events

Topptaukurs klatring (nybegynnerkurs) 

Dette er et nybegynerkurs og passer for personer som ikke har klatret tidligere, eller som bare har vært gjennom en kort innføring og som ønsker å lære å sikre og klatre. Det stilles ingen krav til forkunnskaper. Nedre aldersgrense for deltagelse er 13 år. For personer under 16 år anbefaler vi at det også er med en voksen på kurset.

På kurset gjennomgår vi nødvendig klatreutstyr, sikringsteknikker, sikringskjeden, topptauklatring og farene ved klatring. På siste delen av kursdagen går man opp til topptaukortprøven. Kursdeltakere som består denne får kompetansen til å sikre på topptau. Selve topptaukortet bestilles fra Norges klatreforbund og koster 200,- kroner. Kurset koster 790 kroner og dekker inngang, leie av utstyr, kursavgift samt to drop inn billetter til klatreveggen på Røykenbadet som kan brukes i etterkant av kurset.

Har du spørsmål om klatrekursene kan du kontakte Cecilia Håkonsen i Røyken og Hurum klatreklubb kurs@rhkk.no

Topptaukurs arrangeres følgende dager:

  • Søndag 21. januar    12.00-15.00
  • Søndag 4. februar     12.00-15.00
  • Søndag 18. februar   12.00-15.00
  • Søndag 18. mars        12.00-15.00

Ledkurs klatring (videregående kurs)

Dette er et videregående klatrekurs og passer for deg som har topptaukort, men ønsker å lære å klatre på led innendørs.Kurset gjør deg godt rustet til å gå opptil Brattkortprøven i etterkant. Nedre aldersgrense for deltagelse er 13 år.For personer under 16 år anbefaler vi at det også er med en voksen på kurset.

På kurset lærer du hvordan du skal sikre og klatre på led på en trygg og god måte.Det er en forutsetning at du kan klatre og sikre på topptau før du deltar på ledekurs. Vibygger videre på innholdet i topptaukurset, med mål om å etablere rutiner som gir optimal sikkerhet under klatring på innendørsvegg.

Etter å ha gjennomført ledekurset og gjennomført egentrening kan du senere ta Brattkort prøven på klubbkveld i regi av Røyken og Hurum klatreklubb.Disse arrangementene er også bra for egentrening og bli kjent med andre klatrere. Selve brattkortet bestilles fra Norges klatreforbund og koster 200,- kroner.

Har du spørsmål om klatrekursene kan du kontakte Cecilia Håkonsen i Røyken og Hurum klatreklubb kurs@rhkk.no

Kurset koster 790 kroner og dekker inngang, leie av utstyr, kursavgift samt to drop inn billetter til klatreveggen på Røykenbadet som kan brukes i etterkantav kurset. Medlemmer i Røyken og Hurum Klatreklubb vil få refundert 190 kroner i etterkant av kurset.

Ledkurs arrangeres følgende dager:

  • 28. januar    12.00-15.00
  • 11. februar    12.00-15.00
  • 11. mars        12.00-15.00

For å se hvilke kurs som arrangeres og påmelding gå inn på denne linken: https://roykenbadet.brponline.se/#/events

Les gjerne vår generelle info om klatreaktivitetene i Røykenbadet, eller ta en titt på klatreklubbens egne nettsider.

Posted in Klatring and tagged , , , , , , , .