Klatrekurs og aktiviteter

Røykenbadet samarbeider med Røyken og Hurum klatreklubb om å tilby kurs , aktiviteter og brattkorttester i klatreveggen.

For å se alle aktivitetene som foregår i klatreveggen kan du gå inn på klatrekalenderen: http://www.roykenbadet.no/klatrekalender/

Gå til Påmelding til klatrekurs

Det arrangeres følgende kurs i klatreveggen på Røykenbadet:

Topptaukurs klatring (nybegynnerkurs) 

Dette er et nybegynerkurs og passer for personer som ikke har klatret tidligere, eller som bare har vært gjennom en kort innføring og som ønsker å lære å sikre og klatre. Det stilles ingen krav til forkunnskaper.

Nedre aldersgrense for deltagelse er 13 år. For personer under 16 år anbefaler vi at det også er med en voksen på kurset.

På kurset gjennomgår vi nødvendig klatreutstyr, sikringsteknikker, sikringskjeden, topptauklatring og farene ved klatring. På siste delen av kursdagen går man opp til topptaukortprøven. Kursdeltakere som består denne får kompetansen til å sikre på topptau. Selve topptaukortet bestilles fra Norges klatreforbund og koster 200,- kroner.

Har du spørsmål om klatrekursene kan du kontakte Røyken og Hurum klatreklubb på epost kurs@rhkk.no

Kurset koster 790 kroner og dekker inngang, leie av utstyr, kursavgift samt to drop inn billetter til klatreveggen på Røykenbadet som kan brukes i etterkant av kurset.

Ledkurs klatring (videregående kurs)

Dette er et videregående klatrekurs og passer for deg som har topptaukort, men ønsker å lære å klatre på led innendørs.Kurset gjør deg godt rustet til å gå opptil Brattkortprøven i etterkant. Nedre aldersgrense for deltagelse er 13 år.For personer under 16 år anbefaler vi at det også er med en voksen på kurset.

På kurset lærer du hvordan du skal sikre og klatre på led på en trygg og god måte.Det er en forutsetning at du kan klatre og sikre på topptau før du deltar på ledekurs. Vibygger videre på innholdet i topptaukurset, med mål om å etablere rutiner som gir optimal sikkerhet under klatring på innendørsvegg.

Etter å ha gjennomført ledekurset og gjennomført egentrening kan du senere ta Brattkort prøven på klubbkveld i regi av Røyken og Hurum klatreklubb.Disse arrangementene er også bra for egentrening og bli kjent med andre klatrere. Selve brattkortet bestilles fra Norges klatreforbund og koster 200,- kroner.

Har du spørsmål om klatrekursene kan du kontakte Røyken og Hurum klatreklubb på epost kurs@rhkk.no

Kurset koster 790 kroner og dekker inngang, leie av utstyr, kursavgift samt to drop inn billetter til klatreveggen på Røykenbadet som kan brukes i etterkantav kurset. Medlemmer i Røyken og Hurum Klatreklubb vil få refundert 190 kroner i etterkant av kurset.

For å se hvilke kurs som arrangeres og påmelding gå inn på denne linken: https://roykenbadet.brponline.se/#/events

Les gjerne vår generelle info om klatreaktivitetene i Røykenbadet, eller ta en titt på klatreklubbens egne nettsider.

Prøv klatring

Dette er ikke et kurs, men en mulighet for deg som ikke har sikringskompetanse til å prøve klatreveggen. Det koster 290,- kroner som inkluderer inngang, leie av utstyr og sikrer i en time. Dette arrangeres på søndager kl. 10.00-11.00. Tidspunkt i skolens ferier og helligdager kan avvike.