Kursleder Silje Schevig

Nyhet! Grete Roede maxi-kurs på Røykenbadet.

Roede-kursleder og psykolog Silje Schevig startet tidligere i år Roede-kurs på Røykenbadet. Da holdt hun Roede Standard som passer for alle som ønsker en sunn og motiverende vektreduksjon. Nå tilbys også Roede Maxi som er for deg som skal ned mer enn 20 kg. Kurset baserer seg på Roede Standard, og er tilpasset de som skal gå lenge på kurs.

Hva lærer man på Roede-kurs?
På Roede-kurs lærer man blant annet om Roede-kostholdet som er et sett kostholdsprinsipper som vil bidra til et sunt og variert kosthold. Roede-kostholdet er for deg som ønsker å gå ned i vekt. Det er satt sammen på en slik måte at det gir mye mat for kaloriene. En ikke uvanlig kommentar fra kursdeltakere er da også: «Kan jeg virkelig spise så mye mat?» På fagspråket snakker vi om et kosthold med lav energitetthet men høy næringstetthet. Altså lite energi per 100 gram, men rikelig av alle de næringsstoffene kroppen vår trenger. Roede-kostholdet er i tråd med de offisielle anbefalingene for et sunt kosthold.

Tar vare på matgleden!
For å lykkes med å gå ned i vekt og bli der, er det viktig å gjøre endringer du og familien kan leve med på sikt. Kos deg med god mat og la maten bli en venn, ikke en fiende. Mat er mye mer enn ernæring. Mat er smak, farger, kultur, samvær, lukt, tid og mye mer. Og selv om du skal spise sunt er det lov å kose seg litt – men det er viktig å kose seg med måte.

Roede-metodens mål er at du skal innarbeide et nytt og bedre kosthold som du kan fortsette med over tid. Hensikten er at du skal lære å gjøre gode valg, og variere maten og måltidene med utgangspunkt i det du liker. Det er ingen matvarer som er forbudt, og det er heller ingen matvarer du MÅ spise. Det er du som velger. Roede-kursleder Silje ønsker å gi deg kunnskap og lyst til å velge riktig. Ønsker du et kosthold hvor du kutter enda mer ned på karbohydratene, kan du selvsagt gjøre dette innenfor Roede-metoden.

Man lærer også å holde vekten
Roede-metodens kostholdsprinsipper gjør det også enklere å holde vekten over tid. Selv om du kan spise mer når du skal holde vekten enn når du skal ned i vekt, er det ikke anbefalt å gå tilbake til ditt gamle kosthold – som jo var årsaken til overvekten. Roede-kursleder Silje sin erfaring er at de som lykkes med å gjøre varige endringer, er de som lykkes med et varig vekttap. Derfor tilbyr Roede-kursleder Silje også Hold-vekten-kurs for deg som har nådd trivselsvekten etter du har gått på Roede-kurs. Hun forteller at dette er hennes viktigste kurs!

Mat som hele familien kan spise
Roede-kursleder Silje legger vekt på at Roede-kostholdet er familievennlig. Maten som anbefales passer for alle i familien, selv om ikke alle har behov for å tenke på vekten. Vi utelater ingen matvaregrupper, og maten kan tilpasses den maten du og din familie er vant til. Det blir mye enklere å gjennomføre kostholdsendringer når den som må passe vekten ikke må ha sin egen meny med spesielle matvarer. Du kan for eksempel lage samme middag til alle i familien. Eneste forskjellen er at du må være bevisst på hvor mye du spiser av hva, mens de andre kan forsyne seg slik de ønsker.

Meld deg på i dag!
Kursene avholdes på Røykenbadet hver onsdag fremover med oppstart 30. august. En kurskveld varer ca. en time og en kursperiode består av 8 kurskvelder. Du kan melde deg på Roede-kurs på Røykenbadet her: https://www.greteroede.no/kursleder/silje.schevig

Posted in Ernæring and tagged , , , .