Se video fra folkefesten da Røykenbadet åpnet!

Over fem hundre tilskuere møtte opp til åpningen av Røykenbadet lørdag formiddag. Høydepunktene var nok at anlegget åpnet dørene for alle som ville inn og titte, og at ordførerne i Røyken og Hurum åpnet anlegget med et synkront sprang fra stupetårnene i svømmehallen.


Startet i det små

– Det hele startet med ønske om å utbedre et lite svømmebasseng på Spikkestad ungdomsskole. Men noen fremsynte politikere ville ha noe større og bedre. Etterhvert støttet i praksis alle partiene i kommunestyret forslaget om å bygge et fremtidsrettet anlegg. Da vi fikk med oss Hurum, vår gode nabokommune i sør, var valget enkelt, sa Røykens ordfører Eva Noren Eriksen i sin åpningstale.

roykenbadet-apning-14-jan-2017

De fleste slang seg med da to instruktører bød opp til massedansing av Røykenbadets egen åpningsdans. Foto: Roy Hovdan, Hovdan.com

Oppfordrer til flittig bruk

– Mitt ønske er at Røykenbadet blir mye brukt av Røyken og Hurums innbyggere. Og at vi med dette har fått et unikt og fremtidsrettet anlegg som vil bedre helse, velvære og trivsel for innbyggerne i begge kommunene, avsluttet Noren Eriksen.

roykenbadet-apning-14-01-2017-72dpi-105

Ordførerne i Røyken og Hurum, Eva Noren Eriksen (t.v.) og Monica Vee Brattlie, viste seg fra sin sporty og humoristiske side, da de begge hadde skaffet seg passende antrekk for anledningen. Foto: Runa Aadalen, Imago design

Byggetid på 18 måneder

Første spadetak ble tatt 18. juni 2015, og ganske nøyaktig ett og et halvt år senere, står det nye folkehelseanlegget på Hurumhalvøya ferdig.

Stolt og glad Hurum-ordfører

Hurums ordfører, Monica Vee Brattlie, var med og tok det første spadestikket da byggingen startet. I sin åpningstale sa hun at selv om Hurum kommunes bidrag til byggingen av Røykenbadet ikke var så stort, så var hun svært stolt og glad for å kunne invitere både huringer og røykenbøringer til å bruke praktanlegget.

Ordfører Vee Brattlie fortalte også at Hurum kommune har ønsket seg et svømmeanlegg i flere tiår. På syttitallet var de så ivrige etter å realisere drømmen, at de begynte å grave ut tomt for et svømmeanlegg på Tofte. Men etter å ha finregnet på kostnadene, fant de ut at det ble alt for dyrt å ferdigstille. – Så da brukte vi resten av pengene til å fylle igjen hullet, sa Hurum-ordføreren med et skjevt smil og la til at det neppe var deres stolteste øyeblikk.

roykenbadet-apning-14-01-2017-72dpi-233

Det var mange som benyttet muligheten til å rusle gjennom anlegget og se seg om. Foto: Runa Aadalen, Imago design

Smart å investere i helse

– Røykenbadet skal være et folkehelseanlegg for alle. Våre aktiviteter til vanns og til lands skal bli et levende sted for folk i bygda, med mye aktivitet, helse og velvære. Et tilbud som dette, er det ikke mange andre i Norge som har, sa Røykenbadets daglige leder, Eric Schreuder, da han grep mikrofonen.

– Jeg tror dette er en god investerinmg. Helsa vår er noe av det viktigste vi har, og den må vi pleie og ta vare på. Den beste motivasjonen for å være i aktivitet, er at det skal være gøy, fortsatte Schreuder.

Snorklipping med synkronhopp

Selve snorklippingen ble gjort i stupe-anlegget. De to ordførerne, som for anledningen var iført…. eeehh… skal vi kalle det tradisjonelle badedrakter som skjulte det meste, klippet over hver sin snor, før de nogenlunde synkront hoppet i vannet da publikum taktfast talte ned fra tre til null.

Deretter kunne de fremmøtte rusle rundt og titte på anlegget. En times tid senere var Røykenbadet i normal drift og tilgjengelig for alle.

Video/videoredigering: Roy Hovdan, Hovdan.com

Posted in Uncategorized.