Flere dusjer nakne etter kampanje

Røykenbadet har, i samarbeid med de øvrige badelandene, hatt en kampanje for å øke gjestenes bevissthet rundt hygiene; da særlig nødvendigheten av å gjennomføre en hel kroppsvask, uten badetøy, før de går i bassenget. Denne kampanjen har pågått siden 1. januar, og nå, 3 måneder senere, viser kameraene i dusjene at hyppigheten av naken kroppsvask har økt.

Bassengmester Erik Schreuder er glad for utviklingen på Røykenbadet, men er ikke helt fornøyd ennå. – Målet vårt er å ha 100% rene gjester i bassenget slik at vi kan redusere bruken av klor. Klor er som kjent en miljøgift, og vi ønsker å bruke så lite som mulig. Miljøfokus har alltid vært en prioritet for oss her i Røyken, uttaler Schreuder.

Klorlukt er for gjester nesten ensbetydende med svømmehaller. Kjemikaliet bryter som kjent ned bakterier i vannet, men det reagerer også med såperester i badetøyet dersom man ikke dusjer naken. Det er dette Røykenbadet ønsker til livs.

På spørsmål om bruk av overvåkningskameraer i dusjene på Røykenbadet sier Schreuder at dette er uproblematisk i og med at opptakene automatisk slettes etter en uke, og at kamerabruk er klart merket ved inngangen til badet, og slik sett helt innenfor lovverket.

Røykenbadet takker alle sine gjester og håper bevisstheten fortsetter å øke for en renere og mer miljøvennlig fremtid.

Posted in Ukategorisert.