Åpningstider bad

Mandag, onsdag og fredag: 09.00-21.00

Tirsdag og torsdag: 06.30-21.00

Helg: 09.00-18.00

Skolesvømming på røykenbadet

Livslang glede i vann

Hvert år får over 1600 barn tilbud om skolesvømming ved Røykenbadet. Tilbudet omfatter 11 barneskoler, 5 ungdomsskoler, Steinerskolen, velkomstklasser og barnehager.

Gjennom skoletiden får hver elev omtrent 45 timer med svømmeopplæring, i tillegg til 4 timer med førstehjelp, selvberging og livredning.

Skolesvømming handler først og fremst om å skape trygghet og mestring i og ved vann. Gjennom lek, sang, spill og tilpassede utfordringer lærer elevene å mestre vannet og hvordan det kan brukes på en trygg og morsom måte.

Sammen utforsker vi dykking og den spennende verdenen under vannoverflaten. Vi lærer å flyte og hvile på det som kanskje er verdens mykeste «seng». Vi prøver ulike svømmeteknikker – på rygg, på mage og under vann – og selvfølgelig øver vi på å hoppe og dykke.

Målet vårt er at alle elever skal bli svømmedyktige innen utgangen av 4. klasse – og vi er trygge på at de får med seg både ferdigheter og badeglede for livet.

Velkommen til en trygg, morsom og lærerik svømmeopplæring!

Med vennlig hilsen,
Henriette og Rodrigo


Gjennom lek, spill, sag og konkurranser får elevene lære om mulighetene og begrensningene vann har, og hvordan vi kan bruke vannet på en trygg og morsom måte. Sammen lærer elevene om dykking og den fantastiske verden som skjuler seg under overflaten. De lærer å flyte og ligge på verdens mykeste «seng». Det finnes mange ulike måter å svømme på, og sammen utforsker vi teknikker på ryggen, magen og under vann, og selvfølgelig lærer vi å hoppe og stupe.

Spørsmål? Kontakt Øivind på: Oivind.lundberg@roykenbadet.no

Vi er trygge på at alle elever er svømmedyktige når de er ferdige med 4. klasse!
Velkommen til trygg, morsom og lærerik svømmeundervisning
Hilsen
Rodrigo og Øivind

Læreplan

Link til læreplan i kroppsøving

Her finner dere informasjon om hva læreplanen sier om kroppsøvings faget og svømming. Gjennom trygge omgivelser, masse lek og moro, jobber vi sammen med elevene for å nå disse kompetansemålene etter 2. klasse, 4. klasse, 7. klasse og 10. klasse.

  • 2. klasse

    Alt handler om vanntilvenning, lek og moro. Undervisningen foregår i terapibasseng hev/senk på grunt vann. Elevene leker masse morsomme leker som skattejakt, haien kommer, sjørøveraspirant, Epler og pærer, rafting, malstrøm, diskotek, juletrefest under vann, hinderløype, og får prøve seg i stupetårnet og sklia og mye mye mer! Sammen med oss lærer elevene gjennom lek å dykke, flyte, svømme under vann og svømme på rygg og magen. Eksempel på første time.

  • 3. klasse

    I løpet av 3. klasse økes gradvis vanskelighetsgraden, men alt skjer i trygge rammer i hev og senk bassenget. Sammen med barna legger vi puslespill under vann, leker perledykkere og havfruer. Gjennom lek og veiledning lærer barna effektive måter å svømme på magen, ryggen og under vann. Elever som ønsker får svømme i 25m bassenget og dykke på «dypet» Mange synes det er spennende og gøy!

  • 4. klasse

    Etter 4. klasse sier lærerplanen at alle elever skal være svømmedyktige, og gjennomføre en obligatorisk svømmetest, samt kunne ferdes trygt i og ved vann i naturen. Testen er en morsom utfordring for elevene, som tester dem i litt av alt de har lært i løpet av 2.-3.- og 4. klasse. For de fleste elevene er denne testen en formalitet. Ca 95% av elevene klarer denne testen i Røyken. – Men før vi kommer til testen, øver vi på ulike svømme og dykke teknikker, barna får bruke både skråbunn og 25m bassenget.


    Testen:

    • falle/hoppe på dypt vann
    • svømme 100m på magen
    • Flyte i 3min på ryggen/magen
    • Svømme 100m på ryggen
    • Gjennomføre to dykk og ta opp to leker på dypet (180cm)

    I 4. klasse er vi også 2-3 timer utendørs. Her lærer vi om det levende vannet, om trygg ferdsel, badevett-, sjøvett-, båtvett-, solvett og isvett regler. Vi svømmer med klær og øver på selvbergingsteknikker.

  • 7. klasse

    I 7. klasse lærer elevene grunnleggende ferdigheter innen dykking, som utligning av trykk på dybde 4m, effektiv undervannssvømming/dykketeknikker. Vi jobber med ulike flyteteknikker, og linjeholdning, og sammenhengen mellom god flyteteknikk og effektiv svømmeteknikk. Elevene fordyper seg i svømmeteknikkene Bryst, Crawl og rygg.


    Elevene får også opplæring i grunnleggende førstehjelp og HLR, samt risikoanalyse av utendørsaktiviteter, og selvberging utendørs i vann.

  • Ungdomsskolen

    På ungdomskolen jobber elevene med de avgjørende faktorene for effektiv svømming i de ulike teknikkene. Vi ser på begreper som frekvens/taklengde, linjeholdning, pusteteknikk, streamline, høy albue, rotasjon og ulike benspark. Målet er å kunne svømme en lengre distanse (40min) uten pause.


    I tillegg får elevene gjennomføre et førstehjelpskurs som kvalifiserer dem til å jobbe i blant annet SFO og som instruktør/trener for barn. I kurset tar vi for oss førstehjelp i naturen, risikoanalyser, HLR, og ulike former for akutte skader.

Rodrigo

Rodrigo

Rodrigo kommer opprinnelig fra Portugal, der han var en aktiv svømmer på høyt nasjonalt nivå. For 14 år siden flyttet han til Norge, og siden da har han jobbet med svømmeopplæring og skolesvømming. Han er fortsatt en aktiv konkurransesvømmer og trener i ROS, og regnes som en av de beste i Europa i sin aldersklasse.
Ønsker du å utfordre Rodrigo til svømmeduell, må du være lynrask! 🏊‍♂️

Henriette

Henriette

Henriette har solid erfaring som trener for både barn og ungdom. Hun har tidligere spilt vannpolo på landslagsnivå, og har stor interesse for livredning i og ved vann. Henriette er engasjert, leken og brenner for at alle skal føle mestring og trygghet i vann.
Kaster du en ball til Henriette i bassenget, er leken i gang! 🤽‍♀️


Informasjon til deg som skal ha skolesvømming


Alle elever er forskjellige – noen har mye erfaring med vann, andre har lite. Derfor følger vi ingen fast oppskrift i undervisningen. Vi tilpasser opplegget til hver enkelt klasse, samtidig som vi jobber mot kompetansemålene for trinnet ditt.

Det viktigste er at du gjør ditt beste og prøver å være med på øvelsene vi gjør sammen i klassen. Hvis noe føles vanskelig eller skummelt, er det veldig viktig at du sier ifra til læreren – vi er her for å hjelpe deg!

Du trenger ikke grue deg til skolesvømming. Undervisningen skjer i trygge omgivelser, og du blir aldri presset til å gjøre noe du ikke er klar for.



Husk å ta med:

  • Badetøy
  • Håndkle
  • Shampoo eller dusjsåpe

Alt annet utstyr får du av oss.

Vi gleder oss til å ha det gøy og lære sammen i vannet! 🏊‍♀️🌊



Informasjon til foreldre – Skolesvømming ved Røykenbadet

Alle skolebarn får tilbud om svømmeundervisning som en del av undervisningen. Gode svømmeferdigheter er viktig for å forebygge drukningsulykker – og i et land som Norge, med verdens lengste kystlinje, er dette ekstra relevant.

Vi vet at ikke alle foreldre er like komfortable i vann eller har egne svømmeferdigheter. Likevel håper vi dere vil snakke positivt om skolesvømmingen med barna deres. Det å kunne svømme handler ikke bare om sikkerhet – det gir også mestringsfølelse, glede og mange morsomme opplevelser i og ved vann.

Det er svært få barn som av medisinske grunner ikke kan delta i svømmeundervisningen. Når det gjelder klorallergi, er dette sjelden et problem på Røykenbadet. Vannkvaliteten hos oss holder svært lavt klornivå, godt innenfor de anbefalte grenseverdiene.

Badetøy
Vi ber om at dere hjelper barna med å skaffe egnet badetøy.
Egnet badetøy er laget i vannavstøtende materiale som er beregnet for svømming.

 Merk: Treningstøy, tights, sports-BH og lignende er ikke godkjent som badetøy.

Tusen takk for samarbeidet – sammen gir vi barna en trygg og positiv opplevelse i vann!



Informasjon til skolene

Vær tidlig ute med informasjon til klassene som skal ha svømmeundervisning.

Gå igjennom regler med hele klassen før første undervisningstime.

Reklamer for svømmetilbudet. Deres elever får et tilbud få kommuner kan måle seg med!