Svømmekurs

Våre svømmekurs startet opp i uke 2, neste kursrunde starter uke 15. Påmeldingen åpner før påske.

Gå til påmelding

Røykenbadet sine svømmekurs har oppstart 3 ganger i året. Hvilke kurs som settes opp avhenger av etterspørselen. Det er ikke ledige plasser på pågående svømmekurs.

De neste kursrundene: 

 • Uke 2  – 10 ukers kurs (Januar 2018)
 • Uke 15 – 10 ukers kurs (April 2018)
 • Uke 35 – 10 ukers kurs (August 2018)
 • Uke 47 – 5 ukers intensivkurs (November 2018)

Påmelding og betaling for kurs gjøres på her. Dersom kursdeltakeren ikke er medlem ved Røykenbadet betales del to av kursavgiften som et klippekort på 10 klipp. Deltakere på svømmekurs får 10 % rabatt på klippekort.

Vil du stå på venteliste? Send følgende informasjon til svommekurs@roykenbadet.no

 • Navn
 • Barnets navn (ved barnekurs)
 • Adresse
 • Fødselsdato
 • Telefonnummer
 • Epost
 • Ønsket kurs

Røykenbadet kjører følgende kurs:

NB! Kursstigen for babysvømming skal endres noe, informasjon om dette kommer på hjemmesidene og i påmeldingen.

Babysvømming 8 uker-6 mnd
Dette er kurs der baby og forelder deltar på kurset

Babysvømming 6 mnd – 18 mnd
Dette er kurs der baby og forelder deltar på kurset. Barn som fyller 2 år i løpet av kursperioden anbefales å gå på småbarnsvømming 2-3 år.

Svømmekurs for barn med spesielle behov (4 år +)
Røykenbadet kjører egne kurs for barn med spesielle behov. Dette kan være en funksjonsnedsettelse av fysisk eller psykisk art. Barna og forelder/ledsager deltar på kurset. Kursene kjøres av instruktører med kompetanse og erfaring på å lede denne typen kur

Småbarnssvømming 1 (nytt kurs fra januar 2018)
Barn som fyller to år i løpet av kursperioden kan delta på dette kurset. Barn som er yngre enn dette anbefaler vi babysvømming 6 mnd – 1,5 år. Dette er kurs der barn og en foresatt deltar på kurs. Dette kurset passer for barn som er redde for vann og ikke vil ha vann i ansiktet. Målet for kurset er vanntilvenning og at barna skal bli tryggere i vannet. Kurset gjennomføres i bassenget med hev og senkbar bunn på 58 centimeters dybde. Anbefalt høyde for barna er minimum 78 centimeter. Barna skal ikke bruke armeringer eller dykkebriller på kurset.

Småbarnsvømming 2 (nytt kurs fra januar 2018)
Dette er kurs der barn og en foresatt deltar. Dette kurset passer for barn som er litt usikre i vann, men ikke er redde for å få vann i ansiktet. Målet for kurset er at barna skal bli trygge i vann og beherske ferdigheten å dykke som gir grunnlaget for videre svømmeopplæring. Kurset gjennomføres i bassenget med hev og senkbar bunn på 80 centimeters dybde. Vi anbefaler at barnet er minst 100 cm høy, slik at barnet kan stå med hodet over vann. Barna skal ikke bruke armeringer eller dykkebriller på kurset.

Svømmekurs for barn nivå 1 (4-6 år) (Tidligere kursnavn: Hval 4-6 år)
Dette er kurs kun barnet deltar på kurs og foreldrene får ikke være til stede under kurset. Målet for kurset er at barna skal bli trygge i vann og beherske ferdigheten å dykke som gir grunnlaget for videre svømmeopplæring. Kurset gjennomføres i bassenget med hev og senkbar bunn, slik at alle barna kan stå med hodet over vann. Barna skal ikke bruke armeringer eller dykkebriller på kurset.

Svømmekurs for barn nivå 2(4-6 år) (Tidligere kursnavn: Skilpadde 4-6 år)
Dette er kurs der kun barna deltar. For å gå på dette kurset må barna beherske målsetningene fra Hval. Det er å dykke med øynene åpne under vann, dykke ned på en meter og hente en gjenstand og hoppe fra kanten alene. Målet for skilpadde er å lære å flyte på magen og ryggen og veksle mellom dette. Kurset gjennomføres i bassenget med hev og senkbar bunn, slik at alle barna kan stå med hodet over vann.Barna skal ikke bruke armeringer eller dykkebriller på kurset.

Svømmekurs for barn nivå 3 (4-6 år) (Tidligere kursnavn: Pingvin 4-6 år)
Dette er kurs der kun barna deltar på kurs. For å delta på dette kurset må man beherske å målene i hval og skilpadde. Målsetningene for dette kurset er å «gli» i pil og gjøre crawlbeinspark på magen og ryggen og veksle mellom disse. Kurset gjennomføres i bassenget med hev og senkbar bunn, slik at alle barna kan stå med hodet over vann.

Svømmekurs for voksne nivå 1, fra 16 år. (Nybegynnerkurs)
Dette er et kurs som passer for deg som ikke kan svømme, eller er utrygg i vann.

Svømmekurs for voksne nivå 2 (Nybegynner crawl)
Dette kurset passer for deg som er trygg i vann og kan svømme minst 25 meter sammenhengende, men ønsker å lære/bli bedre på svømmearten crawl.

Svømmekurs for voksne nivå 2 (Videregående crawl) 
Dette kurset passer for deg som kan crawle minst 50 meter og ønsker å jobbe enda mer med teknikk og jobbe med svømmespesifikk trening. Kurset passer bra for deg som har gått «Svømmekurs for voksne nivå 2» eller tilsvarende og ønsker større utfordringer. Kurset passer også godt for deg som er trener mot triatlon.

Lurer du på hvilket kurs som passer for deg eller ditt barn? Da kan du få hjelp av dette dokumentet: Velg riktig svømmekurs

Finner du ikke kurs for deg/ditt barn?
Fyller ditt barn 7 år i løpet av kursåret eller skal gå et høyere kurstrinn enn Svømmekurs barn nivå 3 (4-6 år) (Tidligere kursnavn: Pingvin)  (Selunge, sel osv) ? Da må dere kontakte IL ROS Svømming for kurs på svomming@ilros.no. Påmelding og venteliste til IL ROS sine kurs gjøres på http://www.tryggivann.no

Prisliste:
Prisliste for svømmekurs finner du her: Pris svømmekurs 01.01.18. For ikke medlemmer av Røykenbadet minner vi om at kursprisen er delt i to. Første del av kursprisen gjøres på nett, den andre delen betales ved å kjøpe et klippekort på 10 klipp i resepsjonen på Røykenbadet. Kursdeltakere får 10 % rabatt på klippekort.

*Med forbehold om trykkfeil og endringer. Vi minner om at minst halvparten av kursplassene må være fylt opp for at kurset skal gjennomføres.